Θερίζεις ότι Σπέρνεις




Αφορμή για το παρόν άρθρο είναι τα χθεσινά γεγονότα του αγώνα μεταξύ Παοκ και Ολυμπιακού που δεν έγινε ποτέ, λόγω του τραυματισμού του προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας. Θα γραφούν και θα ειπωθούν πολλές ακρότητες κι από τις 2 μεριές και ως συνήθως θύμα για άλλη μια φορά θα είναι η ουσία του όλου γεγονότος.
Δυστυχώς για τον συμπολίτη άλλη μια φορά θέρισε ότι έσπειρε. Όταν τόσα χρόνια καλλιεργούν οι υπεύθυνοι της ομάδος αυτής (διοίκηση, δημοσιογράφοι κ.λπ.) ότι μονίμως αδικείται προκειμένου να καλύψουν τα δικά τους λάθη και αδυναμίες κι όταν στοχοποιούν συγκεκριμένη ομάδα για τα δήθεν δεινά τους, έπρεπε τουλάχιστον να είναι υποψιασμένοι γι’ αυτό που θα γινόταν χθες. Τελικά, αυτό που καλλιεργούσαν σαν άλλοθι τους γύρισε μπουμερανγκ.
Θα μου πείτε, τι ενδιαφέρουν αυτά τον Άρη. Δυστυχώς και για εμάς οι υπεύθυνοι προκειμένου να καλύψουν τα σφάλματα και τις αδυναμίες τους καλλιεργούν την ίδια αντίληψη στους οπαδούς μας. Βλέπετε είναι εύκολο να ρίξεις την ευθύνη σε κάποιον αόρατο ή ορατό εχθρό από το να αναλάβεις το μέρος των ευθυνών που σου αναλογεί. Ως ένα σημείο αυτό είναι κατανοητό κι ανθρώπινο, όταν όμως το κάνεις σημαία σου τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα (σχεδόν σίγουρα θα έλεγα) αυτό να στραφεί κάποια στιγμή κι εναντίον σου, όπως έγινε χθες.
Γι’ αυτό το λόγο ως απλώς οπαδός του Άρη θα ήθελα από τους υπεύθυνους και τους δημοσιογράφους της ομάδας πριν αρχίσουν να υποδεικνύουν εχθρούς που σαφώς υπάρχουν, να είναι όσο το δυνατόν ειλικρινείς και να αναδείξουν σε ποιο βαθμό ευθύνονται αυτοί που ανέλαβαν την τύχη του Άρη για την κατάστασή μας. Ναι, πολλές φορές η αλήθεια μπορεί να μην είναι αυτό που θέλουμε να ακούσουμε ως οπαδοί γιατί δεν μας αρέσει, αλλά δυστυχώς όσο κι αν την κρύβεις κάποια στιγμή θα φανερωθεί με το χειρότερο τρόπο. Καλό θα ήταν λοιπόν αντί να καλλιεργείται φανατισμός και έχθρα στους οπαδούς του Άρη, να μάθει ο οπαδός την αλήθεια ως έχει γιατί μόνο η γνώση αυτής μπορεί να μας οδηγήσει σε καλύτερες ημέρες. Εξάλλου για μένα προσωπικά οι μεγάλες ομάδες δεν φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να φανερώσουν την αλήθεια στους οπαδούς τους…. 
Παραστατιδης Νικόλαος

Σχόλια