Τίποτα δεν είναι απλό, τίποτα δεν είναι εύκολο


"Τα αγαθά κοποις κτώνται" έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και είχαν απόλυτο δίκαιο. Η φετινή άνοδος του Άρη μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αν αναλογιστούμε μάλιστα και την περσινή αποτυχία, όπως και τη χρονιά που έμεινε η ομάδα στη Γ εθνική για 2η χρονιά και έχασε την άνοδο από τον Πανσερραϊκό.

Η πρόσφατη ιστορία μας αποδεικνύει περίτρανα ότι φράσεις του στυλ "Άρης είσαι και θα ανέβεις,Άρης είσαι δεν πέφτεις , Άρης είσαι και θα βγεις Ευρώπη" δεν βοηθάνε την ομάδα.  Αντιθετα κάνουν κακο στο σύλλογο. Η μεθοδική δουλειά και η κατάλληλη στελέχωση είναι αυτή που φέρει τις επιτυχίες.

Ο ΑΡΗΣ επομένως χρειάζεται επαγγελματίες που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ο Θόδωρος Καρυπιδης έμαθε από τα περσινά λάθη του και έτσι έφερε στην ομάδα τον Παύλο Μύροφοριδη, που είναι ειδικός στις ανόδους .
Το περασμένο καλοκαίρι μετά την αποτυχία εξασφάλισης της ανόδου, ο Θόδωρος Καρυπιδης έδωσε τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Παύλο Μύροφοριδη. Ο Κοζανιτης τεχνικός διευθυντής είχε μόλις εξασφαλίσει την άνοδο με τον Απόλλων Σμύρνης και αναλάμβανε μια νέα πρόκληση, σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα που προέρχονταν από αποτυχία.

Ωστόσο ο ίδιος ο Παύλος Μυροφοριδης κατάφερε με το σωστό προγραμματισμό και τη μεθοδική δουλειά να εξασφαλίσει εύκολα την άνοδο στη Super league. Ως γνώστης της κατηγορίας δεν έπεσε στις παγίδες των αντιπάλων και ο ΑΡΗΣ  εξασφάλισε την άνοδο 5 αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Σαφώς και το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές, όμως συγχαρητήρια και εύσημα οφείλονται και στον άνθρωπο που σχεδίασε αυτή την ομάδα. Και δεν είναι άλλος από τον Παύλο Μύροφοριδη. 




Σχόλια