Ο Ερερα μέσα από τα μάτια του Τάσου Ντοντου


Η επιλογή του Πάκο Ερέρα θεωρητικά είναι πολυ καλή.
Άλλωστε είναι ένας γνώστης του ποδοσφαίρου ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία σε μια από τις καλύτερες λίγκες του κόσμου ,το ισπανικό ποδόσφαιρο.
Στα υπέρ του , ότι έχει περάσει από πολλά ποστα που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο ... σκάουτινγκ , οργάνωση , προπονηση και βέβαια σύμβουλος μεγάλων προπονητών στο τακτικό κομμάτι.
Όμως κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία του , μόνο και μόνο επειδή είναι αυτός που είναι...κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά και να πει ότι επειδή πήραμε καλό προπονητη άρα θα πάμε καλά .
Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο παράγει το καλύτερο εργο , μόνο εάν υπάρχει η απόλυτη συλλογικότητα ,μόνο όταν όλοι θα δουλέψουν με τον καλύτερο τρόπο και με συνέπεια στα καθήκοντά τους.
Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν πιστεύω ότι μετά από πολύ σκέψη δέχτηκε να έρθει , γιατί προφανως ο πρόεδρος του εγγυήθηκε το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον και τεχνικά και οικονομικά.
Εάν λοιπόν τηρηθουν αυτά που συμφωνησαν μεταξύ τους, σίγουρα δεν θα υπάρξει προβλήμα, όμως επειδή μιλάμε για ελληνική νοοτροπία και ελληνικό ποδόσφαιρο , σίγουρα κατά την διάρκεια της χρονιάς , πολλές ελληνικές ομάδες παρουσιάζουν προβλήματα τα οποία θα παρουσιαστούν και σε εμάς...εδώ θα πρέπει ο νέος προπονητής να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης αντάξιος της εμπειρίας που έχει , και να μην αφήσει το καράβι να βάλει νερά... άλλωστε πρόσφατο παράδειγμα η περίπτωση αλκαραθ ο οποίος ήρθε με μεράκι , όμως άλλα του έταξαν και άλλα αντίκρυσε ,και αυτό είχε σαν συνέπεια να αποχωρήσει όπως όπως...να φύγει με θυμό για την κατάσταση που βρήκε και τα ψέματα που του είπαν.
Ο νέος προπονητής έχει δύσκολο έργο ,θα πρέπει να βρει και να πείσει νέες προσθήκες παιχτών οι οποίοι θα πρέπει να αλλάξουν και χώρα ,να μην έχουν καθόλου πίστωση χρόνου και να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα .
Ο νέος προπονητής θα πρέπει να μην δεχτεί καμία παρέμβαση στο έργο του ,όπως επίσης θα πρέπει να βρει ένα δίαυλο επικοινωνίας που δεν βρήκε ο Μυροφοριδης και ο Σπανός με τον πρόεδρο ,που όμως έβαλαν πάνω απ' όλα τον στόχο και τα υπόλοιπα τα άφησαν στην άκρη .
Κανείς να μην πιστεψει ότι μια πρόσληψη καλού προπονητη αυτόματα σημαίνει και επιτυχία...ο άνθρωπος αυτός για να πετύχει ,θα πρέπει να έχει τα καλύτερα συστατικά στα χέρια του, και οργανωτικά και αγωνιστικα...
Οι παίχτες που θα παραμείνουν είναι πολύ καλοί χαρακτήρες είναι παιδιά πρωταθλητές και ξέρουν από ΆΡΗ , εγώ προσωπικά δεν τους φοβάμαι, αφού με την παρουσία τους στη σούπερ Λίγκα θα δαγκώσουν σίδερα για διάκριση.
Αυτό που απομένει λοιπόν,είναι οι επιλογές του προπονητη οι οποίες θα πρέπει να έχουν το πιο σημαντικό συστατικό...ΤΗΝ ΦΙΛΟΔΟΞΊΑ  και βέβαια ο πρόεδρος να αρκεστεί μόνο στις υποχρεώσεις που έχει ένας πρόεδρος.

Όλα τα άλλα να τα αφήσει στους ειδικούς όπως τα άφησε φέτος και πέτυχε.

Σχόλια