Από την κόλαση στον παράδεισο...


Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε ο Σάββας Παντελιδης στον αγώνα της Κρήτης, που είδε στον αγώνα με τον ΟΦΗ 4 δοκάρια και πολλές χαμένες τελικές.

Ο Έλληνας τεχνικός θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους προπονητές στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε κάθε ομάδα που πάει δουλεύει μεθοδικά, διαβάζει τον αντίπαλο και η δουλειά του φαίνεται στο γήπεδο.

Το ίδιο έκανε με τον Ηρακλή αλλά και τον Αστέρα Τρίπολης. 

Φέτος ο Σάββας Παντελιδης ξεκίνησε στο πάγκο του Αστέρα με στόχο να πάει την ομάδα της Τρίπολης όσο πιο ψηλά γίνεται. Η ομάδα της Αρκαδίας όμως ξεκίνησε με ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, παρολαυτα ήταν άκρως αναγνωριστική και είτε έχανε στο τέλος του αγώνα, είτε με πεναλντι φαντάσματα όπως αυτό του Πριγιοβιτς είτε ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν ο MVP.

Έτσι τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα με συνέπεια να φύγει από την Αρκαδια με προορισμό την Μακεδονία και τον Άρη.

Στον Άρη είχε την ευκαιρία να βρει ένα ποιοτικότερο ροστερ το οποίο στερούνταν ποδοσφαρικης λογικής και ρεαλισμού. Ο Σάββας Παντελιδης έφερε στον Άρη ποδοσφαιρικό πλάνο, ηρεμία αλλά και ψυχολογία  Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα της Κρήτης ήταν ήρεμος στον πάγκο καθώς δεν ήθελε να αγχώνει τους ποδοσφαιριστές του από τους οποίους ζητούσε απλά πράγματα.
Κοντά οι γραμμές στο κέντρο, σωστή πρώτη πάσα, να μην πλησιάζει ο Βαλεριανος τον Κουεστα αλλά και να δίνουν πλάτος στο παιχνίδι τους.

Ο ίδιος μάλιστα όταν χρειάστηκε έκανε τις αλλαγές ρίχνοντας στη μαχη τον Γιουνες αλλά και τον Ματιγια για να δώσει ώθηση στην επιθετική λειτουργία αλλά και όταν η ομάδα βρέθηκε πίσω ήταν αυτός που φώναζε στους παίκτες του: "Πάμε, μπορούμε.." Το ίδιο έκανε και μόλις μπήκε το γκολ του Άρη ωθώντας τους παίκτες του για την ανατροπή.

Μετά τη λήξη του αγώνα και τη μεγάλη ανατροπή ο Σάββας Παντελιδης ξέσπασε σε πανηγυρισμούς γιατί είδε το φάντασμα της ατυχίας να φεύγει πάνω απο την ομάδα του.

Σχόλια