O Άρης πληγώθηκε πολλές φορές από τον Ολυμπιακό

Ο Θεός του πολέμου πληγώθηκε πολλές φορές στα τελευταία χρόνια. Πολλές φορές απο δικά του λάθη, κι άλλες απο τους εχθρούς του, τους διαχρονικά παραδοσιακούς αντιπάλους του με μεγάλες αδικίες εις βάρος του!
Στη εποχή λοιπόν, πριν ο ΑΡΗΣ πέσει για τελευταία φορά στην ιστορία του, υπήρχαν κάποιες σημαντικές στιγμές, καθοριστικοί αγώνες, που αν το πρωτάθλημα ήταν καθαρό, το πιθανότερο ο θεός του πολέμου δεν θα περνούσε τόσες περιπέτειες και τόσες ταπεινώσεις που πέρασε!
Ο Ολυμπιακός ήταν ο ηθικός αυτουργός!
Τη περίοδο 2008-2009 την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ο ΑΡΗΣ κερδίζει 0-1 μέσα στο Ο.Α.Κ.Α. την ΑΕΚ με αίμα, δηλαδή πάρα πολύ δύσκολα, έχοντας και τη τύχη με μέρος του σ εκείνο το ματς! Την ίδια ώρα στο απόρθητο τότε για μιά ή δυο σεζόν Καραϊσκάκη η Λάρισα του Πηλαδάκη κερδίζει κι αυτή με 0-1 τον πανίσχυρο Ολυμπιακό του Κόκκαλη χωρίς όμως να ιδρώσει,(ειδικά η φάση του γκολ ήταν για γέλια και για κλάματα!). Ήταν ένα αποτέλεσμα που φυσικά κανείς δε περίμενε!
Ετσι ο ΑΡΗΣ έμεινε εκτός Ευρώπης για ένα πόντο χάνοντας μερικά εκατομμύρια! Ταυτόχρονα μεγάλωσε το οικονομικό του άνοιγμα με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια!
Κάτι ανάλογο έγινε το 2010-11 που πάλι τη τελευταία αγωνιστική κέρδισε με ανύπαρκτο πέναλτι ο Ολυμπιακός Βόλου του Αχ.Μπέου (που είχε τότε την εύνοια του προέδρου της ομάδας του Πειραιά)τον Παναθηναικό που έπαιζε με 9 παίχτες, με μια απίστευτη διαιτησία την οποία έλεγχε τότε 100% ο Ολυμπιακός…και έτσι άφησε πάλι για ένα πόντο εκτός Ευρώπης τον ΑΡΗ με τις ανάλογες οικονομικές συνέπειες και τα γνωστά επακόλουθα.
Δε ξεχνάμε ποτέ φυσικά τις μεγάλες σφαγές του ΑΡΗ απ τον Ολυμπιακό με κάτι γελοία πέναλτυ και κάλπικες νίκες με 1-0 με κάποιους Μαζαράκους (γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού από Άρτα, όλη η Άρτα κι η όλη η χώρα το γνώριζε) , κάποιους Καζναφέρηδες και πολλούς άλλους! Να μη πούμε για εκείνο το 2-3, με διαιτητή τον απίστευτο διαιτητή Ζωγράφο, στο Βικελίδης που έκανε τα πάντα χωρίς να κρατήσει ούτε τα προσχήματα για να ανατρέψει το 2-0 υπέρ του ΑΡΗ από το πρώτο ημίχρονο σε 2-3 τελικό για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο!
Αλλη κραυγαλέα περίπτωση σε άλλη σεζόν η οριστική διακοπή του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης απ τον διαιτητή Τριτσώνη για δήθεν τραυματισμό της βοηθού του Κουρουμπίλιας (έπρεπε να πάρει όσκαρ α γυναικείου ρόλου σε εκείνη τη σεζόν) δίνοντας τους βαθμούς της νίκης στην Τρίπολη που πήρε τη θέση του ΑΡΗ στη Ευρώπη αφού μηδενίστηκε σε κείνο το ματς και του αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί. Σε ακριβώς ίδια περίπτωση στο Καραϊσκάκη όταν πλαστικό μπουκαλάκι έπεσε στον επόπτη ενός αγώνα, νομίζω με τον ΠΑΟΚ, ο ίδιος διαιτητής είπε τον επόπτη του να σηκωθεί και να συνεχίσει το ματς! Και υπάρχουν τόσα ακόμη που χρειάζονται ώρες να μιλάμε!
Χάνοντας λοιπόν συμμετοχές στην Ευρώπη ο ΑΡΗΣ έχασε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που αν δε του τα στερούσαν το πιθανότερο δεν θα χρεοκοπούσε και δεν έπεφτε στη Γ Εθνική!
Ακόμη και κει όλοι υποπτεύονται γιατί δεν ανέβηκε με προπονητή τον Καλαιτζίδη ! Ο Καλαϊτζίδης τότε κατέθεσε εναντίον του Ολυμπιακού για το γνωστό παιχνίδι με τη Βέροια! Και από τότε ο Πανσερραϊκός κέρδιζε τους πάντες και παντού,εκτός φυσικά τον ΑΡΗ και ανέβηκε αυτός. Δε ξέρω μπορεί να ταν και τυχαίο…απλά ένα συνειρμό κάνω… δε ξέρω…
Μετά απ όλα αυτά ήρθε εκείνη η σεζόν που ο Ολυμπιακός έδωσε 3 δανεικούς στον ΑΡΗ, τους Τάτο Ζαραδούκα Διαμαντάκο. Η κίνηση αυτή ήταν μια τελευταία προσπάθεια της τότε διοίκησης του ΑΡΗ να σώσει την ομάδα. Λογικό γιατί ήταν καλοί παίχτες και πραγματικά εκείνη τη σεζον σώθηκε. Ο Ολυμπιακός έτσι κι αλλιώς κάπου θα έδινε δανεικούς τότε αυτούς τους παίχτες του, έτυχε να τους δώσει στον ΑΡΗ.
Βγήκαν τότε οι συμπολίτες, κι απ τότε άρχισαν να λένε όσα λένε και τώρα για τις σχέσεις ΑΡΗ Ολυμπιακου οτι δηλαδή ο ΑΡΗΣ είναι στο άρμα του ΟΣΦΠ και άλλες τέτοιες γελοιότητες!
Δηλαδή ο συμπολίτης που είχε δεκάδες συναλλαγές με τον Ολυμπιακό ήταν στο άρμα της ομάδας του Πειραιά ! Απ την εποχή Κώστα Ορφανού-Γούναρη την εποχή Μπανιώτη-Λίμπρεχτς που ήταν μοναδική φορά στην ιστορία που έδωσε παίχτη προπονητή πακέτο μια ομάδα σε άλλη! Φυσικά κι ο συμπολίτης πήρε όπως κι έδωσε δεκάδες παίχτες στον Ολυμπιακό. Μπορεί να μην ήταν δανεικοί αλλά δανεικούς πήρε απ τον Παναθηναϊκό!
Δεν ξεχνάει κανείς τους δανεικούς που πήρε ο όμιλος κων/των..απ τον Παναθηναϊκό, Δάρλα, Τόργκελε Χαραλαμπίδη, Μουν κλ[ και τις “περήφανες” και περιβόητες πωλήσεις Μελλίση Χριστοδουλόπουλου με 5 εκατομμύρια! Τότε μήπως ο συμπολίτης ήταν στο άρμα του του Παναθηναϊκού Μάλλον κρίνουν εξ ιδίων…
Τώρα όσο αναφορά ότι τη τελευταία διετία που ο ΑΡΗΣ δεν έχει νίκη επί του Ολυμπιακού ,είναι άσχημο φυσικά για τον ΑΡΗ, αλλά και λογικό ως ένα βαθμό αφού ο Ολυμπιακός διαθέτει σχεδόν το δεκαπλάσιο μπάτζετ απ τον ΑΡΗ. Θα μου πείτε κι ο συμπολίτης έχει σχεδόν δεκαπλάσιο μπάτζετ απ τον ΑΡΗ και σε 5 ματς τη τελευταία διετία έχει μόνο μια νίκη κι αυτή με μεγάλη τύχη, έχει μια ήττα-διασυρμό και 3 ισοπαλίες μια εκ των οποίων την πήρε μέσα στην έδρα του στο 98! Τι να κάνουμε; Μάλλον οι συμπολίτες κάτι παθαίνουν όταν αντιμετωπίζουν τον διαχρονικά μεγάλο τους αντίπαλο,τον αιώνιο αντίπαλο τους,τον θεό του πολέμου!
Τέλος αν ρίξουμε μια ματιά στη προϊστορία στα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού ειδικά στα ματς στη Τούμπα ,την περίοδο 1998-2015 σε 17 ματς ο ΠΑΟΚ έχει μόνο 2 νίκες! Λογικό ως ένα βαθμό πάλι, αφού ως τότε ο Ολυμπιακός είχε το δεκαπλάσιο μπάτζετ απ τον συμπολίτη. Όσο να ναι παίζει ρόλο και το μπάτζετ! Εκτός αν ισχύει αυτό που είπε ο ιστορικός ηγέτης της θύρας 4 ο μανάβης ότι ο Ολυμπιακός περνούσε πάνω από δεκαετία «αβαβά» απ τη Τούμπα!
Εσείς βγείτε τώρα και πείτε ότι δεν είναι έτσι!
Ο ΑΡΗΣ στην ιστορία του πορεύεται πάντα περήφανος, μαχητής,μόνος του, χωρίς συμμαχίες και δολοπλοκίες! Κι ότι έχει καταφέρει σε Ελλάδα και Ευρώπη το έκανε στα ίσα και παλικαρίσια σ όλα τα σπορ και πάντα κέρδιζε τον σεβασμό όλης της Ελλάδας κι όχι μόνο
Δε θα γινόταν αλλιώς, αφού είναι άλλωστε ο Θεός του πολέμου!
Ο ΑΡΗΣ είναι τεράστιο μέγεθος ανεξάρτητος κι αποτελεί διαχρονικά μια από τις 5 μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τώρα αυτά που λένε για big4…ισχύει πράγματι γιατί είναι το big4 της διαπλοκής των συναλλαγών και πολυιδιοκτησιών κάτι που ισχύει όχι μόνο σήμερα αλλά από καταβολής κυρίως του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας λόγω οικονομικής κι όχι μόνο δύναμης των ιδιοκτητών τους!
Με τιμή
ΑΡΗΣτος
!

Σχόλια